Friday, 27 January 2012

Mushroom grows on your head ?

                                          Assalamualaikum *ikat rambut tinggi-tinggi*

    Oh hai *bajed terkejut je* u know what ? i think i really need a haircut lah . Tapi dekat mana pulak nak pegi ? Hair salon dekat sini semuanye jenis 'open' . buatnya tengah amoi tu potong rambut , then tetibe je ade lelaki masuk ? Ya Allah . Please jangan . So , sebelum berlaku , baik kita elak . Preventing is better than curing , right? Tapi cemane ? Potong sendiri ? Ok , its so not a good idea . kang jadi cam jigsaw puzzle . Tobek sana tobek sini . Tapi tobek-tobek pun cute what ? hehe . k , nak tau tak kenapa suddenly je rase cam desperate gila nak potong rambut  ? Sebabnye kan , semalam saya sikatla rambut . then bila pandang cermin , saya nampak macam rapunzel yang Barbie tu . Tapi bile fikirkan gegirls yg ada dalam rumah , risau tau . Risau . Takut diorang terkilan,terasa dengan saya sebab saya comel macam Barbie. Harharhar . sudahla fara --"

   Tapi guys , sebenarnya saya memang nak potong rambut pun .  cuma taktau nak potong kat mane . tapi takpelah . nanti saya tanye Mr.Google . Dan bila saya dah tau , saya info k . Senangla gegirl yang bertudung yang duduk area Puchong ni nak pegi potong rambut kan ? *kenyit mata* ATAU sesape yang dah tau kat mane ade hair salon yang cenggitu , bagila tau saya k . Sharing is loving maaa . Oh , saya ada hal sikit nak cerita . Ada suatu hari dalam seminggu cuti CNY ni saya pergi satu shopping mall dengan family tau . 'Liburan' gitu . Suddenly saya lalu satu mini stall jual many kinds of shawl . Even pins and buttons for shawl pun ade . Alah , kan sekarang trend pakai button cecomel dengan shawl kan ? macam2 shape ade . Bus pun ade . So suddenly saya terbayangkan , the real bus on my head . Oh my . So funny . And saya pun teruskan mengushar . tetibe terjumpe pulak bentuk cendawan . Imagine , Mushroom grows on your head ? LOL
   
       Jadi , kemana kalian sepanjang cutinya ? kok enggak kemana-mana ? Waduh, gua juga enggak kemana-mana . Gimana bisa sama sih ? oh , jodoh kali . hewhew . Best kan bila dapat cakap bahasa lain ? tapi kalau setakat indon ni , dah familiar sangat dah. tengok sinetron yg panjang berjela yang kalau boleh  taknak habis tu je , dah boleh faham .  English ? k , kat sekolah pun dah tersedia terang tang tang . But how about other language ? Let say macam saya ni , saya sukakan apa apa yang berkenaan dengan Korea *ok , saya mengaku . ini pengaruh K-Pop* Cemane kite nak belajar bahasa diorang ? Mostly , yang saya and other korean or senang cakap , K-Pop geek ni just tahu basic je . contoh paling mudah , I LOVE YOU . In korean , it's SARANGHAE . YEPPO means CANTIK , GAMSAHAMIDA means THANKYOU , YA means HEY/HOI something like that n others .Yang tahu lebih tu , u should be proud man ! So ekceli saya ni punya cita cita nak mendalami bahasa korea . *bukan nak bajed korea la kan * SO saya perlukan boyfriend or senang cakap perlukan tunang atau lagi senang perlukan husband orang korea . Bolehla saya belajar bahasa korea kan .Alang alang dah belajar, dah kenal tu , ape kate kahwin je sekali ? So,Kim Jong Hyun , would you marry me ? amboiii , gatai naaaaa .
  
       Eh , bukan tadi saya cakap pasal cuti ke ? Amboi , melalut sampai satu perenggan kau farah -.-"  k ,sambung . Cuti ni saya takde pi holiday mane mane macam orang lain yang holiday sampai tak cukup tanah tu . Cuma pergi tengok wayang dengan family , pergi rumah opah . Tu jelah . It might not fun as yours , tapi selagi saya bersama keluarga saya , selagi tu saya tak kisah . Family is my only priority . and guess what ?  Opah saya nak pergi umrah for the second time . Alhamdulillah , ara tumpang gembira untuk opah . Semoga selamat pergi dan balik ye opah . insyaallah . Tapi lupe nak tanye bile tarikhnye --"  *hampeh punya cucu* Jadi saya akan mintak opah saya doakan kejayaan saya dalam SPM tahun ni . Ayah saya kata , selain orang teraniaya , doa orang orang tua dan kanak kanak ni , Allah pasti makbulkan... Lebih lebih lagi di hadapan Kaabah . Amin Ya Rabbal Al Amin . dan tak lupa jugak pada cousin saya dua orang yang pun nak amik SPM tahun ni , Danial dengan Syafiq , Good Luck to both of u guys :')
   
       Oklah , Till then . Got tones of work to do . Ohya , maybe awal sangat untuk saya ucap benda ni tapi in case , saya tak blogging time tu ke kan . Selamat Menyambut Maulidur Rasul kepada seluruh umat islam ! Alamak , saya lupelah tagline tahun ni . sorry Ustazah Bibah . *sengih*

0 Pekikan:

Post a Comment